Drömmen om en sminkspegel

Vem har inte drömt om en riktig sminkspegel med belysning? En sådan sminkspegel som professionella använder på filminspelningar och som man alltid ser i alla smink-loger. Det blir mer och mer trendigt att använda sminkspeglar och en del använder dem till och med som en inredningsdetalj. Då brukar man använda sminkspeglar med en ganska stor ram och en vacker belysning, antingen med klara lampor eller med vita lampor. Ramarna kommer i en mängd olika storlekar, former och färger. Det finns vita, svarta, rosa, guld- och silverramar som passar olika inredningsstilar.

Kan man ha sminkspegel med belysning i badrummet?

I badrummet ska man helst ha jordade produkter så du måste kontrollera om din sminkspegel är jordad innan du hänger upp den i badrummet. Det finns sminkspeglar med olika antal lampor, en del har tolv stycken lampor och en del ännu fler, det beror helt enkelt på sminkspegelns storlek. Köper man en sminkspegel med halogenlampor så får man ett varmt vitt ljus. Ibland finns det en dimmer så att man kan reglera hur starkt ljus man vill ha. Använder du lågenergilampor blir de inte alls heta även om de står på max belysning. Halogen lampor blir varma men inte så varma att man bränner sig.

Hyra en sminkspegel med belysning

Vill du inte köpa en sminkspegel med belysning så kan man faktiskt hyra en. Det finns företag som hyr ut sminkspeglar till både privatpersoner och professionella make up artister. Då kan du testa olika modeller och se vilken typ av belysning som du tycker fungerar bäst. Sminkspeglar hyrs även ut till event, fotograferingar och inspelningar. Kontrollera vilken typ av belysning spegeln har innan du bestämmer dig för vilken du vill hyra och att det finns olika steg i ljusstyrkan. LED-lampor till exempel förbrukar mycket mindre energi än vanliga glödlampor och har tjugo gånger längre livstid.

Är sminkspeglar med belysning säkra?

Det är viktigt att välj en typ av lampa som inte blir glödhet. Eftersom du kommer att vara ganska nära sminkspegeln med ditt ansikte så riskerar du att bränna dig om du inte har lampor som inte blir för varma. Vissa speglar har en speciell säkerhetsfilm på baksidan för att minska risken för skador om glaset skulle smittas. Ska du använda sminkspegeln i badrummet så köp alltid en modell som är testad och godkänd för just badrum. Man kan alltid fråga en auktoriserad elektriker om råd och installation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *