Hur fungerar ett villalarm?

Hur fungerar ett villalarm?

Det blir allt mer populärt med villalarm i takt med att inbrotten ökar. Många villaägare väljer därför att investera i ett villalarm för att skydda sin bostad. Det finns många olika typer av villalarm på marknaden i alla tänkbara prisklasser.

Live-bilder direkt i mobilen från ditt hem

Det finns larmsystem som du kan koppla upp direkt mot din mobiltelefon. Larminstallatören installerar en eller flera kameror i ditt hus och trädgård. Du som villaägare laddar enkelt ner en app till din mobil och kan sedan när som helst koppla upp dig mot kamerorna för att se hur det står till i ditt hem. Du kan se när barnen kommer hem från skolan, hålla koll på barnvakten och framförallt, skydda dig från inbrottstjuvar.

Abonnemang med larmcentral

När detektorerna upptäcker att något otillbörligt är på gång i ditt hus så får du ett meddelande direkt till din mobil. Meddelanden kan även skickas till grannar, vänner eller andra personer som du väljer ut på förhand. Det finns också möjlighet att teckna så kallade abonnemang, det innebär att du mot att du betalar en viss summa varje månad får ett larm som är uppkopplat direkt mot en larmcentral. Där finns operatörer dygnet runt som skickar väktare till din bostad som utför en inre kontroll.

Lokalt larm

Vill ni komma lite billigare undan kan man köpa ett så kallat lokalt villalarm. Det fungerar till viss del som gamla tiders inbrottslarm med sirener och blinkande ljus som skrämmer bort inbrottstjuvarna eller förkortar den tid de vågar vistas i bostaden. Idag erbjuder larminstallatörerna elektroniska larm där du själv kan välja hur sirenen ska låta, vilket tonläge den ska ha och om den ska ha en fast lång signal eller ett återkommande pulserande ljud. Ett lokalt larm fungerar tillsammans med ett antal detektorer som känner av rörelser. Det är viktigt att noga fundera igenom var man placerar detektorerna för att larmet ska fungera så effektivt som möjligt.

Vad kostar ett villalarm?

Villalarm finns i alla prisklasser och det gäller att göra lite detektivarbete innan man bestämmer sig för vilket villalarm man ska välja. Prispaketen är inte alltid helt genomskinliga så det är viktigt att noga läsa igenom villkoren och även det finstilta. Många larmleverantörer erbjuder gratis grundpaket där den tekniska utrustningen ingår, men man binder samtidigt upp kunden genom olika avtal, till exempel abonnemangstjänster. Vill man säga upp avtalet tidigare så kan det vara långa uppsägningstider och man kan blir tvungen att köpa loss den tekniska utrustningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *