Balanserad tillvaro hos bemanningsföretag som sjuksköterska

Anledningarna till att sjuksyrror väljer att jobba för bemanningsföretag som sjuksköterska varierar såklart från fall till fall. Det finns många olika skäl till att många sjuksköterskor i vårt avlånga land väljer att göra just detta karriärval. Samtidigt kan de olika anledningarna ofta kokas ner till blott ett fåtal sådana som i högst utsträckning bidrar till bytet av karriär. Till dessa hör att detta karriärval:

 • låter dig fokusera mer på att ta hand om dina patienter
 • ger dig bättre betalt än vad du får när du jobbar för landstinget
 • håller dig sysselsatt med ett varierat utbud av uppdrag för olika uppdragsgivare.

Den kanske viktigaste anledningen är dock den flexibilitet och balans som vi beskriver mer ingående nedan!

Jobba för bemanningsföretag som sjuksköterska – få en bättre balans

Många väljer att jobba för ett bemanningsföretag som sjuksköterska i syfte att få bättre betalt för sitt jobb. Att den högre lönen som bemanningssjuksköterska lockar många är förstås inget anmärkningsvärt och knappast något förvånande. Men möjligheten att tjäna lite mer pengar gör tyvärr också att vissa väljer att tumma lite grann på sin livskvalitet. Detta genom att ta på sig fler pass och jobba extra många timmar för att kunna tjäna mer varje månad.

Du kanske själv känner igen dig själv i beskrivningen att du förvisso fortfarande bor hemma i din bostad men i princip bara sover när du är hemma. Du är inte längre en lika stor del av din familj som du tidigare har varit och som du förmodligen önskar att du skulle vara. Jobbet kommer först och allt annat får stå åt sidan och stå på vänt. Detta är knappast en särskilt hållbar tillvaro, allra minst när du jobbar inom något så stressigt som vården!

Och en av de stora anledningarna att göra detta karriärval är snarare möjligheten att skapa en lite mer balanserad tillvaro. Faktum är att du har möjlighet att skapa den alldeles perfekta balansen mellan arbete och fritid genom att jobba som en konsult för ett bemanningsföretag. Detta då du har en större flexibilitet och i högre utsträckning kan påverka när och hur mycket du ska arbeta. Detta är såklart någonting du ska ta fasta på och dra nytta av!

5G abonnemang är den senaste tekniken

Den nyaste tekniken och femte generationen av surfhastighet som fler och fler leverantörer erbjuder är att surfa på 5G abonnemang. Detta ger snabbare bredband, uppkoppling och kvalitet och finns redan hos operatörer som Tele2, Tre och Telenor. 5G kan användas via såväl mobilabonnemang som mobila bredband. Enheter tillsammans med 5G nätet skapar snabb uppkoppling och möjligheter för nya tjänster och fler förmåner. Många effektiva och smarta lösningar kopplas samman med internet, såsom smarta hem där lås, värme och ljus kan styras genom smarta enheter. Med hjälp av internet kan utveckling ske även i stadsmiljö där fordon, byggnader och områden samverkar för att uppnå optimalt effektivitet. De operatörer som främst erbjuder 5G nät idag är Tre, Telenor, Tele2 och Telia.

För att teckna ett avtal med en operatör som tillhandahåller 5G behövs en enhet som är tillämpad för 5G nätet. Utöver det behövs både ett abonnemang och mobilnät som tillåter uppkoppling och täckning på 5G nätet. 5G är snabbare än den fjärde generationen på grund av vilken frekvens som det använder. Högre frekvens ger högre kapacitet men kräver kortare räckvidd men 5G nätet kan nyttja större område av både högre och lägre frekvenser än tidigare generation. Genom att kontakta operatören kan man ta reda på respektive leverantörs täckningskarta och undersöka mer exakt var 5G täckning finns. Det är beräknat att större delen av Sveriges befolkning ska ha tillgång till 5G i slutet av 2023 men med rätt operatör och mobiltelefon kan man nyttja det redan nu.

Pris och prestanda med 5g abonnemang

Eftersom endast de större operatörerna kan erbjuda 5G än så länge ligger prisklassen kring detsamma som för 4G abonnemang. Men ju fler operatörer som köper in sig kan priserna förändras över tid. Eftersom att 5G är betydligt snabbare än tidigare generationer sparar man tid, därför också pengar. Med 5G nätet kan fler smarta enheter kopplas upp och anslutas till samma nät utan att påverka hastigheten. För att kunna lita på och möjliggöra smarta lösningar behövs en pålitlig uppkoppling vilket 5G kan bidra med. 5G förutsätter en mängd nya innovativa lösningar som ger utrymme för att trådlösa prylar i hemmet eller på kontoret kan kommunicera med varandra i realtid.

5G Nätverk är bra för

 • Att skapa snabbare hastighet och kvalitet på mobilnät som ger stabilare uppkoppling.
 • Att möjliggöra smarta funktioner mellan enheter, som självkörande bilar och smarta hem.
 • Enklare använda flera enheter samtidigt under samma nätverk utan att försämra hastigheten.
 • Optimera flöden inom stadsmiljöer med en konstant och trådlös uppkoppling.

Tänk på detta när du köper sexiga underkläder

Vad som är sexigt när det kommer till underkläder är en riktig vattendelare, det är helt enkelt en smakfråga. Och alla behöver ju inte tycka lika, hur kul vore egentligen det? När man väljer sexiga underkläder är det alltså smartast om man utgår från sig själv och vad man själv tycker är snyggt och sexigt. Här kommer lite smarta saker att tänka på när det är dags att handla. Sedan är det helt upp till dig att avgöra vad som hamnar i varukorgen!

Val av material

När det kommer till material finns det främst två olika aspekter att ta hänsyn till när det kommer till sexiga underkläder. Dessa är:

 • Bekvämlighet
 • Utseende

Först och främst blir ingen sexig när den är obekväm. Att underkläderna är i ett material som känns skönt mot huden är alltså att föredra! Sedan handlar det mycket om utseende, och vad man tycker är snyggt när det kommer till material. Här skiljer sig åsikterna åt, och vad man tycker passar bäst kan ju också bero på vilken situation man ska ha underkläderna i. Som tur är finns det ju mängder av material att välja mellan, allt från bomull till polyester och spets. Alltså, välj material både utifrån känsla och utseende!

Val av modell

Förutom olika typer av produkter kommer varje typ av produkt i olika former av modeller och utformningar. Detta är ju väldigt bra, eftersom alla människor är olika och gillar olika. Man kan tro att vissa modeller är sexigare än andra när det kommer till sexiga underkläder. Men tro det eller ej, även detta är en smaksak! Välj modell utifrån vad du tycker sitter snyggt på dig, vad som passar din unika kroppsform och vad du känner sig bekväm och sexig i. Som tidigare nämnt, att känna sig bekväm gör en automatiskt sexig!

Sammanfattningsvis – köp av sexiga underkläder

Det är omöjligt att säga vilka underkläder som passar för vem, det handlar helt enkelt om vad man tycker om! För att vara sexig behöver man ofta känns sig sexig, och denna typ av självförtroende får man om man väljer det man gillar. Alltså bör man sluta titta på vad folk har på sig på film och i reklamer och istället utgå från sin egen smak och preferenser!

Personliga artiklar

En penisring är en ring som bärs kring penisroten och ibland även testiklarna. Syftet med ringen är att ge män hårdare, större och mer varaktiga erektioner. Det finns flera olika varianter och flera av dessa är tillverkade i flexibel silikon. Hos dildolistan kan du botanisera bland penisgringar av olika slag och klicka hem en sådan.

Fortsätt att läsa för att få mer information om penisringar och syftet med dessa!

Fördelarna med att köpa en penisring via Dildolistan

Hos Dildolistan hittar du flera olika penisringar. Dessa inkluderar bland annat en som bär varumärket Fifty Shades of Grey och två appstyrda varianter.

Men vilka är fördelarna med att köpa en penisring? Ett sådant hjälpmedel kan hjälpa dig på följande sätt:

 • Kraftigare erektioner. Du kanske inte har några större svårigheter att bli hård. Men en penisring kan ändå hjälpa dig att få en större och hårdare erektion. Dessutom kan erektionen vara längre om du använder dig av detta hjälpmedel. Vissa män gillar hur deras penis ser ut när de bär en sådan ring, medan andra gör det för att de gillar känslan. Oavsett vilket kan den hjälpa dig att bli lite större och hårdare där nere.
 • Bättre känsla. En annan anledning till att många män väljer att köpa en penisring via Dildolistan har med känslan att göra. När du bär en sådan ring kan den nämligen göra att det känns skönare med sex. Detta oavsett om du ägnar dig åt onani, samlag eller oralsex. Penisringen saktar nämligen ner blodflödet och förlänger känslan vilket kan leda till mer kraftfulla orgasmer.
 • Njutning för bägge parter. En penisring behöver inte bara vara till för att förhöja mannens njutning. Vissa modeller som du kan köpa via Dildolistan är till för att förhöja njutningen för bägge parter.

Tänk på detta när du använder en penisring

Det finns vissa saker som du bör tänka på när du använder en penisring. Till exempel bör du inte använda den i mer än 20 minuter åt gången. Dessutom är det viktigt att den inte sitter alltför tajt då detta kan leda till smärta för dig. Men för de allra flesta män kan det alltså vara värt att testa en penisring från Dildolistan!

Att välja surfplatta för barn – En guide

Vad är viktigast att tänka på i val av surfplatta för barn? Går det att välja klassiska modeller eller måste surfplattorna vara ”barn-anpassade?” Hos Smarto.se finns bra tips.

Operativsystem

Föräldrarna kan räkna med att de kommer behöva hjälpa barnet med surfplattan. Detta oavsett om det är inställningar, nedladdning av program eller hantering av E-post. Att då har samma operativsystem underlättar betydligt. De föräldrar som har produkter från Apple kan därmed söka efter en surfplatta från Apple till barnet.

Prestanda

Ska barnet bara sitta och titta på video när familjen ska på semester? Då finns inte speciellt stora krav på minne och arbetsminne. Är det istället spel eller program som önskas i större utsträckning blir kraven helt annorlunda. På en iPad går det inte att köpa till minne medan det på flera andra plattor finns minneskort. Däremot är det inte alltid som alla program kan läggas på ett externt minneskort.

Generellt är kostnadsskillnaden inte så stor – medan prestandan kan skilja en hel del. Det brukar helt enkelt vara bättre att lägga lite extra och få en betydligt bättre platta än att vara ”dumsnål”.

Uppkopplingsmöjligheter

Med Wifi är det enkelt att koppla upp plattan och få tillgång till internet. Alla plattor har detta – men all har inte plats för SIM-kort. Var kommer plattan att användas? Bara i hemmet eller även utanför hemmet där inte Wifi finns?

Ett sätt att hålla nere kostnaden är att välja en surfplatta för barn utan SIM-kort. Vill barnet surfa utanför hemmet kan den egna mobilen användas för att skapa en mobil hot-spot.

Unika funktioner hos surfplatta för barn

Till de yngsta barnen finns en fördel att välja en surfplatta för barn – dvs. specifika barnmodeller. Dessa kännetecknas exempelvis av följande punkter:

 • Hållbarare skal
  Är det ett mindre barn som ska ha surfplattan? Då kan det vara smart att välja en surfplatta för barn som är inbyggd i ett större och hårdare skal. Ett alternativ är att köpa ett tillhörande skal som är extremt stöttåligt.
 • App-anpassad
  En surfplatta för barn kan även vara anpassad utifrån vilka appar som är förinstallerade och vad barnet kan göra med plattan. På detta sätt skapas en automatisk föräldrakontroll. Ett alternativ är att köpa en klassisk modell och installera appar som kontrollerar användningstid, appar osv.

Så hittas nästa parfym från Yves Saint Laurent

Många som använder parfym från Yves Saint Laurent väljer att hålla sig till detta märke men ibland testa nya dofter och serier. Detta vet återförsäljarna som därför guidar konsumenterna till rätt produkt på flera olika sätt. En större E-butik som säljer detta märke har exempelvis flera olika filtreringsfunktioner.

Hitta via kategori – Herr eller dam

De som vill se ett stort utbud av parfym från Yves Saint Laurent väljer att besöka kategorisidorna där samtliga produkter presenteras utifrån om det är till herr eller dam. Med ett stort utbud går det att botanisera bland dofter, karaktärer och prisnivåer.

Välj efter pris

Eftersom Yves Saint Laurent är ett exklusivt märke är även priset relativt högt. Det går att köpa en flaska för över 1700 kr – men även för under 250 kr. De som gärna vill ha en parfym från detta märke, men inte vill lägga så stor summa, kan filtrera fram produkter inom ett specifikt prisintervall.

Köp parfym och få gåva från Yves Saint Laurent

Inom kosmetikbranschen är det mycket vanligt att konsumenter erbjuds en ”present” vid ett köp. Det kan handla om:

 • Köp tre – få en produkt gratis
 • Köp en produkt – få ett par doftprover på köpet
 • Köp en produkt från ett märke – få presentkort på nästa köp

Att köpa en parfym enbart för att få ”bonuspresenten” är knappast rätt väg men ska den ges bort kan det vara ett tillfälle att själv få en produkt på köpet.

Välj efter doftkategori

Fruktig, ekmossa, träig eller orientalisk? Det är bara några av de doftkategorier som finns från Yves Saint Laurent. De som hittat en doftkategori som de gillar kan därmed sortera fram produkter inom samma kategori. Däremot finns det alltid olika toner och intensitet vilket gör att det ändå går att variera sig.

Välj efter linje – produktserie

Produktserierna har liknande stilar – men ändå olika karaktär på varje produkt. Här finns exempelvis Libre, M7, Elle, Cinema och Black Opium. Ska en mix av parfymer och andra kosmetiska produkter ges bort i present rekommenderas flera från samma serie. De kommer då både matcha varandra i utseende och känsla.

Eller be om hjälp….

Att gå till en återförsäljare av kända parfymmärken kan vara ett sätt att hitta ny inspiration. Då Yves Saint Laurent är ett så stort märke är chansen mycket stor att de finns i utbudet hos parfymbutikerna.

Lär dig mer om Bioline

Lär dig mer om Bioline

Bioline är ett hudvårdsmärke som kombinerar naturliga ingredienser med kosmetiska bioteknologier för att skapa produkter som både ger en omedelbar förändring samt ett långvarigt resultat. Dess produkter används både av proffs samt för egenvårdsbehandling med hög kvalité.

Höga krav på kvalité

Samtliga produkter från Bioline genomgår alltid två hårda prover innan de släpps ut på marknaden. Detta för att säkerställa hög kvalité och att konsumenterna ska vara trygga i att använda dem. Första testet har fokus på sensorisk tolerans. Det betyder därmed hur huden tar emot produkten och dess formula. Det andra testet har sedan fokus på produktupplevelse, dvs. hur personen som använder produkternas funktion.

Självklart går dessa prover delvis hand i hand men det är viktigt att bägge får högt betyg eftersom det ligger till grund för om Biolines produkter kommer att uppskattas av konsumenterna.

Exempel på produkter från Bioline

En stor E-butik listar följande produkter som mest populära. Det ska tilläggas att detta bör vara i just denna E-butik och måste inte nödvändigtvis spegla hela utbudet hos Bioline samt dess totala försäljning.

 • Bioline Delicate Milk-Cream Cleansing

En rengöringsmjölk som är mild och rengörande. Genom att använda produkten både återställs hudens pH värde samt den skyddande ”film” som är på huden. Det är allroundprodukt som därmed kan användas till de flesta hudtyper. Däremot speciellt bra vid känslig och/eller ömtålig hy.

Till skillnad mot vissa andra liknande produkter skapas ingen stramande känsla efter att rengöringsmjölken används. En fördel är att allt innehåll är nedbrytbart och alltid utvinns ur förnybara källor.

 • Bioline Primaluce Hydrating Cream

En hudkräm med både återfuktande och exfolierande funktion. Hjälper även huden vid hudförnyelse. En kräm som kan användas för att minska ålderstecken och för att skapa en jämn och fin ton i huden. Vid problemhy kan den användas som nattkräm. I annat fall som en dygnet-runt-kräm.

 • Bioline De-Sense SOS Serum

Önskas en lugnande boost för huden? Då ska denna produkt väljas. Den ger den lugnande känslan tack vare biomimetiska peptider. En kräm som därmed passar utmärkt för hyperkänslig hud. Precis som namnet anger är det ”SOS” för hud som verkligen behöver extra mycket omsorg.  Den kan exempelvis användas efter laserbehandling, peeling eller när väderleken är extra påfrestande för den redan känsliga huden. Är både lugnande och hjälper huden att påskynda läkning.

Tecken på att din mun inte mår som den ska

Tecken på att din mun inte mår som den ska

Visste du att din munhälsa kan påverka hela kroppens allmäntillstånd? Att ha en dålig munhälsa kan vara farligt och enligt forskning finns tydliga kopplingar till några av dom vanligaste folksjukdomarna. Som tur är finns några tecken att hålla koll på som berättar att det är dags att göra något åt problemen.

Blödande tandkött

Blödande tandkött drabbar dom flesta någon gång och kan i vissa fall vara helt ofarligt. Ofta beror det på att man helt enkelt borstar för hårt eller har en tandborste med hårda strån. Är det däremot ett återkommande och långvarigt problem kan det dock vara ett tecken på tandköttsinflammation – något som kan ge besvärande följder så som tandlossning.

Om ditt tandkött blöder är din munhälsa inte som den borde. Börja med att byta till en ny tandborste och se över din rutin kring din munvård för att se om det hjälper. Om problemet kvarstår bör du vända dig till en tandläkare för behandling och vidare rådgivning.

Missfärgad tunga

Även tungan säger mycket om din munhälsa. Den ska vara rosa och inte ha överdrivna beläggningar. Visst kan tungan färgas av mat och dryck men då bara tillfälligt. Har du en missfärgning på tungan som inte går bort trots att du sköter din munhygien bra är det troligen något som är fel.

Är det till exempel en vit och ganska tjock beläggning kan det röra sig om svamp – ett tillstånd som måste behandlas. Tungan kan även ha röd, brun, gul eller till och med svart missfärgning – alltså tecken på att något är fel.

Dålig andedräkt

Dålig andedräkt är också något som drabbar dom flesta ibland och det finns flera orsaker till detta. Även har kan det bero på något man ätit eller druckit men då är det bara tillfälligt. Upplever du att du har dålig andedräkt under en längre period trots att du borstar tänderna noggrant kan det röra sig om infekterat tandkött eller bakteriebeläggningar på tungan.

Ovanstående tecken på dålig munhälsa kan vara både jobbiga och problematiska. Känner du igen dig i något av dessa bör du boka en tid hos tandläkare för att ta reda på vad det underliggande problemet är, samt vad du kan göra åt det. Ignorerar du signalerna kan det leda till ännu större problem och i värsta fall sjukdom.

Säkra din verksamhet med företagslarm och andra installationer

Säkra din verksamhet med företagslarm och andra installationer

Troligtvis är du beroende av din verksamhet. Det är den du försörjer dig genom, och dit du åker varje morgon. För det första gäller det att man har goda försäkringar. Om olyckan – eller tjuven – då skulle vara framme, kan man känna sig trygg med att man inte barskrapas. 

Idag finns dock en hel del teknik som gör det möjligt att hindra tjuven i sin framfart, innan han eller hon ens hinner åsamka skador som är aktuella för ditt försäkringsbolag att se över. Förutom ett företagslarm, finns det flertalet installationer man kan överväga för att säkra verksamheten så gott det går. 

Skydda marken

Det första att se över är hur lätt det är för en ovälkommen gäst att ta sig in på din egendom, samt säkerheten vid dörrar och fönster. Bra att känna till är att dörren inte är den ingång som används mest av inbrottstjuvar. Snarare är det fönster, och möjligen bak- och altandörrar (om du har en sådan) som används. Dessa kan till exempel säkras med galler. 

Övervakningskameror

Att ha kameraövervakning, gärna kopplat till ett företagslarm och central, är ett effektivt sätt att hantera inbrottstjuvar. För det första lär just din egendom bli mindre attraktiv för tjuven, när de ser skyltar om att området övervakas med kamera. För det andra ökar chansen att tjuven senare kan arresteras, och fällas, om det finns en video över händelseförloppet. 

Belysning

Belysning bör inte förglömmas när det gäller säkerheten. Några enkla lampor kan göra din verksamhet mångfaldigt mindre attraktiv för tjuven. Om denne inte kan undvika ljus på vägen till fönster och dörrar, minskar risken att din verksamhet drabbas av inbrott. 

Företagslarm

Ett företagslarm, gärna med en helhetslösning (serviceavtal, fria utryckningar, installation och så vidare) är ett standardkrav hos försäkringsbolagen. Värt att känna till är att företagslarm, med dagens teknik, faktiskt kan göra en hel del. 

Gå till banken

Om du hanterar kontanter under dagarna bör de inte ligga kvar under natten. Det bästa är att ta dem direkt till banken – men kom ihåg att variera tiderna du åker dit. På så vis blir det svårare för en tjuv att planera ett rån. Kom ihåg att inte åka ensam. 

Att lära sig cykla med en balanscykel

Fler och fler föräldrar investerar i en balanscykel när deras barn ska lära sig cykla. Att använda en balanscykel är ett ganska nytt fenomen. Förr var det vanliga att man använde stödhjul när man lärde sig cykla eller att en förälder helt enkelt sprang bakom cykeln och höll i pakethållaren. Faktum är att de flesta svenskar har lärt sig att behärska en cykel och hålla balansen med stödhjul. Numera rekommenderar de flesta experter att man börjar med en balanscykel när man ska lära sig att cykla och inte alls använder stödhjul. 

Vad är det bästa med en balanscykel? 

Anledningen till att man idag rekommenderar föräldrar att köpa en balanscykel är att den hjälper barnet att fokusera på en sak, nämligen att hålla balansen. Om barnet lär sig cykla på en cykel som är utrustad med stödhjul så lär sig barnet att trampa runt pedalerna, använda ringklockan och kanske även att bromsa. Däremot lär sig barnet inte att hålla balansen. Många barn som använder stödhjul lär sig därför aldrig att hålla balansen och lär sig cykla mycket senare än barn som börjar med en balanscykel. 

Hur ser en balanscykel ut? 

En balanscykel är liten i storleken och påminner om en vanlig cykel till utseendet. Balanscyklar tillverkas framförallt för små barn som är runt två till fyra år gamla. För äldre barn finns inga balanscyklar, de får helt enkelt lära sig att cykla med stödhjul eller med hjälp av en förälder. Den har en sadel, ram, hjul, däck och styre men saknar helt pedaler. Balanscyklar finns i olika färger och men oftast tillverkas de i klassiska färger som blått, rött, lila eller rosa. När man använder en balanscykel ska man alltid ha hjälm på sig, precis som på en vanlig cykel. 

Hur fungerar en balanscykel i praktiken? 

En balanscykel fungerar som så att barnet sitter på sadeln. Det är viktigt att höjden på sadeln är rätt inställd så att barnet når ned med bägge fötterna till marken. En del tror att det räcker med att ena foten når ner till marken men det är viktigt att båda fötterna når ner. Barnet ska sedan sitta på sadeln och ta sig framåt genom att sparka framåt med fötterna. Med tiden kommer barnet att ta sig fram fortare och fortare och nästan springa fram. Målet med balanscykeln är att barnet kan sitta på sadeln och förflytta sig med fötterna och samtidigt hålla balansen.