5G abonnemang är den senaste tekniken

Den nyaste tekniken och femte generationen av surfhastighet som fler och fler leverantörer erbjuder är att surfa på 5G abonnemang. Detta ger snabbare bredband, uppkoppling och kvalitet och finns redan hos operatörer som Tele2, Tre och Telenor. 5G kan användas via såväl mobilabonnemang som mobila bredband. Enheter tillsammans med 5G nätet skapar snabb uppkoppling och möjligheter för nya tjänster och fler förmåner. Många effektiva och smarta lösningar kopplas samman med internet, såsom smarta hem där lås, värme och ljus kan styras genom smarta enheter. Med hjälp av internet kan utveckling ske även i stadsmiljö där fordon, byggnader och områden samverkar för att uppnå optimalt effektivitet. De operatörer som främst erbjuder 5G nät idag är Tre, Telenor, Tele2 och Telia.

För att teckna ett avtal med en operatör som tillhandahåller 5G behövs en enhet som är tillämpad för 5G nätet. Utöver det behövs både ett abonnemang och mobilnät som tillåter uppkoppling och täckning på 5G nätet. 5G är snabbare än den fjärde generationen på grund av vilken frekvens som det använder. Högre frekvens ger högre kapacitet men kräver kortare räckvidd men 5G nätet kan nyttja större område av både högre och lägre frekvenser än tidigare generation. Genom att kontakta operatören kan man ta reda på respektive leverantörs täckningskarta och undersöka mer exakt var 5G täckning finns. Det är beräknat att större delen av Sveriges befolkning ska ha tillgång till 5G i slutet av 2023 men med rätt operatör och mobiltelefon kan man nyttja det redan nu.

Pris och prestanda med 5g abonnemang

Eftersom endast de större operatörerna kan erbjuda 5G än så länge ligger prisklassen kring detsamma som för 4G abonnemang. Men ju fler operatörer som köper in sig kan priserna förändras över tid. Eftersom att 5G är betydligt snabbare än tidigare generationer sparar man tid, därför också pengar. Med 5G nätet kan fler smarta enheter kopplas upp och anslutas till samma nät utan att påverka hastigheten. För att kunna lita på och möjliggöra smarta lösningar behövs en pålitlig uppkoppling vilket 5G kan bidra med. 5G förutsätter en mängd nya innovativa lösningar som ger utrymme för att trådlösa prylar i hemmet eller på kontoret kan kommunicera med varandra i realtid.

5G Nätverk är bra för

  • Att skapa snabbare hastighet och kvalitet på mobilnät som ger stabilare uppkoppling.
  • Att möjliggöra smarta funktioner mellan enheter, som självkörande bilar och smarta hem.
  • Enklare använda flera enheter samtidigt under samma nätverk utan att försämra hastigheten.
  • Optimera flöden inom stadsmiljöer med en konstant och trådlös uppkoppling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *