Säkra din verksamhet med företagslarm och andra installationer

Säkra din verksamhet med företagslarm och andra installationer

Troligtvis är du beroende av din verksamhet. Det är den du försörjer dig genom, och dit du åker varje morgon. För det första gäller det att man har goda försäkringar. Om olyckan – eller tjuven – då skulle vara framme, kan man känna sig trygg med att man inte barskrapas. 

Idag finns dock en hel del teknik som gör det möjligt att hindra tjuven i sin framfart, innan han eller hon ens hinner åsamka skador som är aktuella för ditt försäkringsbolag att se över. Förutom ett företagslarm, finns det flertalet installationer man kan överväga för att säkra verksamheten så gott det går. 

Skydda marken

Det första att se över är hur lätt det är för en ovälkommen gäst att ta sig in på din egendom, samt säkerheten vid dörrar och fönster. Bra att känna till är att dörren inte är den ingång som används mest av inbrottstjuvar. Snarare är det fönster, och möjligen bak- och altandörrar (om du har en sådan) som används. Dessa kan till exempel säkras med galler. 

Övervakningskameror

Att ha kameraövervakning, gärna kopplat till ett företagslarm och central, är ett effektivt sätt att hantera inbrottstjuvar. För det första lär just din egendom bli mindre attraktiv för tjuven, när de ser skyltar om att området övervakas med kamera. För det andra ökar chansen att tjuven senare kan arresteras, och fällas, om det finns en video över händelseförloppet. 

Belysning

Belysning bör inte förglömmas när det gäller säkerheten. Några enkla lampor kan göra din verksamhet mångfaldigt mindre attraktiv för tjuven. Om denne inte kan undvika ljus på vägen till fönster och dörrar, minskar risken att din verksamhet drabbas av inbrott. 

Företagslarm

Ett företagslarm, gärna med en helhetslösning (serviceavtal, fria utryckningar, installation och så vidare) är ett standardkrav hos försäkringsbolagen. Värt att känna till är att företagslarm, med dagens teknik, faktiskt kan göra en hel del. 

Gå till banken

Om du hanterar kontanter under dagarna bör de inte ligga kvar under natten. Det bästa är att ta dem direkt till banken – men kom ihåg att variera tiderna du åker dit. På så vis blir det svårare för en tjuv att planera ett rån. Kom ihåg att inte åka ensam. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *